Меню сайту
Категорії розділу
Газета №1 (№1103) [11]
Газета №2 (№1104) [10]
Газета №3 (№1105) [19]
Газета №4 (№1106) [10]
Газета №5 (№1107) [12]
Газета №6 (№1108) [18]
Газета №7 (№1109) [19]
Газета №8 (№1110) [13]
Газета №9 (№1111) [13]
Газета №10 (№1112) [15]
Газета №11 (№1113) [20]
Газета №12 (№1114) (31/03/2017) [19]
Газета №13 (№1115) (7/04/2017) [24]
Газета №14 (№1116) (14/04/2017) [15]
Газета №15 (№1117) (21/04/2017) [24]
Газета №16 (№1118) (28/04/2017) [14]
Газета №17 (№1119) (5/05/2017) [20]
Газета №18 (№1120) (12/05/2017) [21]
Газета №19 (№1121) (19/05/2017) [10]
Газета №20 (№1122) (26/05/2017) [24]
Газета №21 (№1123) (2/06/2017) [21]
Реклама
Дошка оголошень
[23.06.2017]
Запрошуємо на роботу Швей
[21.06.2017]
Продається велика 3х кімнатна квартира на Бамі з хорошим плануванням
[20.06.2017]
Продається земельна ділянка в с. Рудківці Жидачівського р-ну
[20.06.2017]
Сім’я винайме 1- або 2-кімнатну квартиру на тривалий термін.
[20.06.2017]
Куплю "Газель", "Валдай", "Соболь"
[17.06.2017]
На роботу в Польщу потрібні
[14.06.2017]
Пасажирсько-вантажні перевезення
[14.06.2017]
Запрошуємо на роботу
Статистика
Каталог статей
Головна » Статті » Архів за 2017 рік » Газета №3 (№1105)

Сало – наш помічник і захисник

  Сало – специфічний   продукт  харчування. Люди  вживають  його  в  різних  видах. Користь  від  нього  дуже  велика, бо  у  підшкірному  шарі  свинячого  жиру  є  багато  біологічно-активних  речовин, вітаміни А, В ,С, Д, Е, каротин, арахідонова  кислота (поліненасичена  жирна  кислота), яка  поліпшує  роботу  нирок, мозку  та  міокарду. Є в салі мікроелементи  цинк, фосфор, мідь  і  селен. Сало  має також  антиракові  властивості, чудово  очищає  судини  від  холестерину. Для  цього  сало  треба  вживати  з  часником. Воно  ж  виводить  з  організму  людини  шлаки  та  токсини.
  Є  багато  як  прихильників, так  і  противників  вживання  сала, останні  кажуть,  що  від  сала  поправляються. Так  само  люди  поправляються  від  булочок, тортів, цукерок. Питання  тільки в  тому,  скільки  продукту  вживати.
  Сало  чудово  засвоюється  в  шлунку,  бо  плавиться  при  температурі  тіла. Але  не  можна  вживати  сало, якщо  є  проблеми  з  органами  травлення.
  В  салі  є  холестерин, але  значно  менше,  як  у  вершковому  маслі. До  того  ж  жирні  кислоти  сала  очищають  відкладення  в  наших  судинах. Сало  добре  засвоюється  з  крупами  та  овочами, а в  комбінації  з  чорним  хлібом  грубого  помолу  засвоюється  ідеально!  Обов’язковою  умовою має  бути  наявність шкурки  на  салі!
  Сало – найкраща   закуска  після  вживання спиртних напоїв, оскільки  не  дає  швидко  сп’яніти. До  того  ж  калорійність  сала  невелика - 800 ккал\кг. Корисне  сало  для  легень,  особливо  добре  захищає  їх  від  холодного  повітря. Сало  лікує  мастити, фурункули, рани, екзему, варикоз,  зубний  біль, зміцнює  імунітет (який дуже  успішно  нищиться  самими  людьми  антибіотиками), є  антиоксидантом, виводить  радіонукліди, входить  у  деякі  програми  схуднення. Норма  вживання  сала  жінкам – 40-50  грамів, чоловікам у 2 рази  більше (на день), дітям – як   їх  мізинчик.
  Неоціненне  значення  має  сало  взимку, коли  "розгулюються" респіраторні  хвороби  та  грип. Нормальна  доза  сала  замість  антибіотика  принесе велику  користь  для  імунітету,  особливо для  дітей. 
  Так  що  смачного  всім  тим,  хто  вживає смачнюче  сало – наш   український  стратегічний  продукт!
  Павло  РИЗВАНЮК, педіатр  міської  лікарні

Переглядів: 59
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Реклама
 




Адреса редакції:  81652, м. Новий Розділ, Львівської обл., вул. Грушевського, 37.
Видається з 1990 року. Газета виходить щоп’ятниці.
Реєстраційне свідоцтво 
ЛВ № 102 від  4 березня 1994 р.
Тел. (03261) 3-12-89

 
Copyright "Вісник Розділля" © 2014-2017